Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse
Consumabilele sunt pasiunea noastra!
Vanzari online: www.mediatec.ro
 
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare cartuse si cerneala pentru Epson PX650?

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse -> Intretinere, Kit-uri de refill, cerneluri / Maintenance, Refill kits, Inks
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Lun Ian 31, 2011 11:31 am    Titlul subiectului: Recomandare cartuse si cerneala pentru Epson PX650? Răspunde cu citat (quote)

Salutare!

Tocmai ce mi-am luat un Epson PX650. Imprim in special poze.

Evident ca nu o voi putea utiliza asa cum trebuie daca folosesc cartuse/cerneala originala datorita pretului acestora.

Intrebare:
Sa iau cartuse reincarcabile cu cip autoresetabil - de unde? Sau cartuse compatibile - de care?
Cerneala cat mai apropiata de Claria - de care, de unde? Sunt pareri impartite pe NET incusiv pe site-ul Epson daca este Dye sau Pigment.
Mai sunt si alte variante avand in vedere povestea de mai jos?

Povestea imprimantei anterioare:

Epson SX200:
Cat am folosit cartuse Epson toate bune si frumoase - poze superbe etc. Pretul insa... Dupa 4 -5 seturi de cerneala epson am luat o mizerie din Auchan pe care scria cartuse compatibile (evident mergeau si la SX200). Le-am montat si dezastru, printuri numai cu dungulite.
Am comandat apoi pe okazii un set de compatibile de la un tip cu mult feedback pozitiv. Cartuse bune, au reusit sa-mi desfunde capetele, poze OK, nuante mai verzui dar s-au terminat imediat (deh au trebuit 5 head cleaning-uri).

Am tot citit pe net despre minunatul, nemaipomenitul, nemaintalnitul CISS. Mi-am luat un CISS de la XXXXX (sa nu le fac antireclama). Oamenii mi-au zis sa iau cu cerneala DYE ca aia e buna pt. imprimanta mea. L-am montat si dau un print. Uraa merge dar WTF in loc de galben iese rosu si invers. Evident cartusele inversate (galeben cu rosu). Zic evident pentru ca DACA VA UITATI la toate pozele de pe net cu mizeria asta de CISS pt Epson cu cartuse din seria T0711 cartusele sunt inversae fata de cum trebuie montate in imprimanta. M-am muncit o jumate de ora sa le pun in ordinea corecta. Am reusit, am inceput sa printez, ceva dungulite - pe albastru numai. O noapte intreaga am stat dar nu am scapat de ele. A doua zi, am sunat la oameni mi-au zis ca sa trag aerul cu seringa din cartuse. A inceput sa mearga, am dat niste poze - in jur de 10 - 15 - frumoase, cu niste setari la profil chiar OK, eram fericit. Pe urma dezastru pete negre pe poze. Negrul, numai negrul curgea ca naiba prin cap. fenomenul incepea sa apara dupa ce printam in jur de 10 - 15 poze sau 30 pagini text si disparea daca lasam imprimanta sa se odihneasca o zi.

Nu am mai printat cu CISS-ul o saptamana. Ghiciti ce s-a intamplat! Cernelea din 2 bidoane aproape pline a disparut - nu e nicaieri, nici in imprimanta nici pe jos, s-a evaporat. Am scos CISS-ul de cu imprimata bagata intr-o punga mare de frica sa nu patez tot pe acolo. Dar cerneala nu a curs nicaieri. In fine SX200 are acum capetele uscate si nu mai e buna decat de aruncat sau de desfundat.

Imi cer scuze pentru povestea cam lunga dar va rog sa-mi recomandati solutii viabile, testate ca nu am de gand sa distrug si Epsonul PX650.

Multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mediatecar
Site Admin


Data înscrierii: 16/Noi/2007
Mesaje: 2406

MesajTrimis: Lun Ian 31, 2011 1:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intrebare: de ce nu ai luat leg cu comerciantul de CISS sa iti rezolve el problema?

Si poti spune linistit cine e furnizorul, aici e forum, nu-i bai daca facem reclama sau antireclama stai cool Smile

Mai ales ca furnizorii principali de CISS sunt si membri pe forum, deci sigur te rezolvam Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cissimprimante



Data înscrierii: 31/Ian/2010
Mesaje: 240
Locație: iasi

MesajTrimis: Lun Ian 31, 2011 6:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci parerile nu sunt impartite de loc legat de tipul de cerneala utilizat de catre imprimantele Epson. Imprimantele Epson folosesc atat pigment cat si cerneala.

Spre exemplu: Epson SX 200: Ca toate imprimantele si multifunctionalele Epson cu 4 cartuse merge cu cerneala Epson Dura Brite, care este o cerneala de tip pigment. Pigmentul ca si cerneala este foarte ok pentru acest tip de imprimante. Ca si paleta de culori este destul de restransfa si putin cam fada, dar diferentele intre dye si pigment la aceasta clasa de imprimante chiar nu seobserva. In schimb fiin imprimante dedicate pentru aplicatii office ( tiparire documente etc. ) inalta rezistenta a cernelii de tip pigment la apa ajuta foarte mult. Pe de alta parte presiunea in cartusele originale difera fata de presiunea din cartusele de pe ciss. Acest fapt, cumulat cu vascozitatea crescuta a cernelii de tip pigment, si cu presiunea variabile din cartusele de pe ciss pot creea probleme de genul infundarii capului de print, motiv pentru care recomand la unele modele ( in special pentru modelel din clasa home use ), folosirea cernelii de tip dye. Legat de infundarea capului de print la SX 200 se poate rezolva foarte usor. KLegat de cerenala cursa, in mod sigur ai pus rezervoarele externe mai sus fata ce nivelul imprimantei, toata cerenala curgand in interiorul imp[rimnantei, in paslele colectoare.

Pentru PX 650 foloseste doar cerneala de tip dye. Cu pigmentul o sa ti se infunde capul de print si o sa ai paleta de culori foarte redusa ca si intensitate, si de asemena o sa ai printuri mate si fade.
_________________
Vanzari si asistenta sisteme ciss.
Yahoo mess: cissimprimante
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Mar Feb 01, 2011 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspuns.

Legat de CISS - am vorbit cu cei de unde am cumparat si imi vor rezolva problema cu SX200 - verifica ei imprimanta si CISS-ul sa vada unde a curs cerneala.
Intr-adevar au fost puse sticlele pe imprimanta (nu eu le-am pus ci sotia pe motiv ca "de unde sa stie..." - asa e, nu avea de unde). Dar asta s-a intamplat dupa o saptamana in care au stat langa imprimanta si in care aveam balti de negru pe foi la print.
Totusi, daca a curs unde este? 100x2 = 200 ml de cerneala ar trebui sa fie pline paslele alea si nu sunt - pot sa pun si poze daca imi spuneti cum.

In schimb nu mai am incredere in CISS, mi se pare un sistem mult prea amatoricesc, de o calitate indoielnica si o origine la fel... facute de chinezi pe vapor. Nu vreau sa fac antireclama firmelor care vand asa ceva dar vreu sa avertizez potentialii useri sa nu se imbete cu apa rece. Forumurile sunt pline de mesaje de lauda privind CISS-urile dar mesajele vin in marea lor majoritate de la vanzatori. Putinii detinatori nu prea le lauda.

Nu inteleg de ce totusi spuneti ca SX200 merge cu cerneala dye cu CISS in conditiile in care cerneala epson pt ea este pigment si in conditiile in care mie nu mi-a mers bine cu dye (negrul care curgea aiurea).

As dori asadar o alta soltie pentru PX650. Inteleg ca exista cartuse reincarcabile iar cerneala Inktec este destul de buna, firma este serioasa au site, coduri de compatibilitate etc. De unde insa iau cartusele reincarcabile - tot de la chinezi, facute pe vaport? Sad Si de unde stiu ca cerneala este inktec - se vinde in sticlute cu etichete facute de vanzator.

Cred ca pana la urma soltia safe (in afara de cartusele epson) insemna cartuse compatibile inktec - am vazut ca setul pe mediatec este un pic sub 100 lei. De 3 ori mai ieftine ca cele originale. Nu scrie insa cati ml de cerneala contin - ar fi o informatie f. utila.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cissimprimante



Data înscrierii: 31/Ian/2010
Mesaje: 240
Locație: iasi

MesajTrimis: Mar Feb 01, 2011 1:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Inainte de toate motivul pentru care recomand dye in loc de pigment este explicat in postul de mai sus. Cartusele refilabile sunt fabricate de acelasi producator ca si ciss-urile, iar cerneala din rezervele externe a curs in imprimanta, in paslele pentru cerneala reziduala ( la modelul tau tin pana la 600 ml cerenala deci nu ar trebui sa fie probleme ).
_________________
Vanzari si asistenta sisteme ciss.
Yahoo mess: cissimprimante
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Mar Feb 01, 2011 2:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles ca este o treaba legata de presiune. Intuitiv cred ca negrul lasa pete din cauza presiunii prea mari - lucru care nu s-ar fi intamplat cu cerneala pigment, fiind mai groasa. Dar totusi celelalte culori nu lasau pete. Iar atunci cand au fost puse pe imprimanta au curs (presupunere) numai 2 bidoane din 4.

Cine este producatorul acestor CISS-uri?

Si cu asta doresc sa inchei cu offtopicul - si imi cer scuze pentru deviatie.

Obiectivul meu este sa aflu ce solutii au fost testate pentru PX650 si care sa mearga fara probleme. Inteleg si ma astept la o scadere a calitatii printurilor, cerneala fiind mai ieftina dar nu vreau genul de probleme pe care le-am avut deja.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cissimprimante



Data înscrierii: 31/Ian/2010
Mesaje: 240
Locație: iasi

MesajTrimis: Mar Feb 01, 2011 2:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acuma hai sa nu generalizam functionarea unui ciss la toate imprimantele. Eu sincer sa fiu prefer imprimantele cu ciss in detrimentul celor cu cartuse refilabile ( cel putin in ceea ce priveste marca Epson ). Personal am cel putin 3 litri de cerenala rulati pe un Epson P50 cu ciss, fara problemele mentionate mai sus. In ceea ce priveste marca Epson recomandarea mea ar fi sa mergi ori pe ciss ori pe compatibile. Iar legat de curgerea cerenelii, negrul e culoarea cu cel mai mare numar de diuze din capul de print al Oricarui Epson ( de regula de trei ori mai multe ). Deci eu i-ti recomand sa mergi pe compatibile ( nu cred ca ai sa mai alegi un ciss) Laughing Laughing Laughing . Legat de producatorul cartuselor: Micul popor chinez.
_________________
Vanzari si asistenta sisteme ciss.
Yahoo mess: cissimprimante
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Mar Feb 01, 2011 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am vazut cartuse compatibile mai ingenioase (partea cu CIP-ul ramane fixa si se schimba numai bidonul):

http://****inkhouse.cn/en/Series_product.asp?op=4&xop=1&id=830

Importa cineva in Romania?

PS: mi-am amintit de afirmatia privind cerneala epson (claria) cum ca parerile sunt impartite... pai Epson.ro zice ca e pe baza de pigmenti iar epson**** ca e dye based Smile. Deci?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mediatecar
Site Admin


Data înscrierii: 16/Noi/2007
Mesaje: 2406

MesajTrimis: Mie Feb 02, 2011 9:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CISS nu e deloc o chestie "amatoriceasca". Recomand cu caldura CISS unde e posibil!

Importatori sunt destui, da si tu CISS pe google si cauta pagini din Romania si ai sa gasesti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Mie Feb 02, 2011 6:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca imi dai un singur link, unul singur cu un CISS pentru Epson SX200 si care se vinde in Romania si care are cartusele in aceeasi ordine in care trebuie montate in imprimanta atunci te cred ca nu e amatoricesc

Si daca vrei sa ma convingi cu adevarat mai gaseste un link cu un CISS diferit de primul tot pentru Epson SX200 (sau imprimante care merg cu acele cartuse T0711..T0714) -

In felul asta imi demonstrezi ca sunt macar 2 producatori ale caror CISS-uri se vand in RO si am de unde alege.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cissimprimante



Data înscrierii: 31/Ian/2010
Mesaje: 240
Locație: iasi

MesajTrimis: Mie Feb 02, 2011 7:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aici te contrazic. In oferta tuturor [producatorilor exista ciss-uri in formatul corect ( Ordinea cartuselor: CMYB, CYMB, BMYC ). Iar ciss-urile ca si orice alt produs, sun pe categorii si preturi. Ca idee stiai ca sunt sisteme ciss al caror flux de cerenala este comandat electronic? Cartusul de pe un ciss de epson este impartit in trei camere. In prima intra cerneala din furtun, a douya compenseaza presiunea exterioara, iar a treia alimenteaza capul de imprimare. Datorita acestui principiu la un sistem ciss bun, diferentele de presiune de care vb in postul de mai sus sunt destul de bine compensate, iar capul de print este alimentat in mod constant cu acelasi flux de cerneala si la o presiune corespuzatoare. De asemena datorita acestei constructii a cartusului ultima camera a cartusului ( cea care alimenteaza capul de print ) este tot timpul plina.
_________________
Vanzari si asistenta sisteme ciss.
Yahoo mess: cissimprimante
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Mie Feb 02, 2011 7:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vreau sa te cred!

Chiar sunt dispus sa platesc mai mult pe un sistem CISS de calitate sau cartuse reincarcabile de calitate. Sincer chiar nu gasesc - nu e vorba ca vreau sa fac pe "gica contra"

Astept un link ceva, chiar pe privat pentru a nu face reclama.

Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mediatecar
Site Admin


Data înscrierii: 16/Noi/2007
Mesaje: 2406

MesajTrimis: Joi Feb 03, 2011 10:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://****cissmarket.ro/index_files/sx200ciss.htm


______________________________________________________________
http://****cissrevolution.ro/sisteme-ciss/epson/seria-sx/ciss-epson-sx200.html


______________________________________________________________

http://sistemeciss.ro/ciss-epson/ciss-epson-sx200.html


_____________________________________________________________

Si am lasat cu intentie la urma pe cel care mi-e cel mai drag tocmai pentru ca sunt subiectiv, il cunosc de vreo 6 ani si stiu de unde a pornit si cat de serios este, cat de perseverent, si eu admir asta la oricine... E vorba de prietenul meu Florin de la Powertrust, aici e link:

http://****powertrust.ro/CISS_epson.htm


_____________________________________________________________

Dar mai gasesti si altii, eu am luat doar primele cateva rezultate de pe google cand dai CISS si selectezi pagini din Romania. Cred ca putem opri discutia aici, ok? Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexmohora



Data înscrierii: 31/Ian/2011
Mesaje: 7

MesajTrimis: Joi Feb 03, 2011 4:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok!

Chiar iti multumesc. Recunosc ca sunt destul de suparat datorita pataniei, posibil sa fi avut si eu ghinion din acest motiv nu mai pot fi obiectiv.

Si ca sa-i ajut si eu pe cei care vand CISS:

1- prima poza OK
2.- OK dar trebuie sa schimbe si ordinea bidoanelor (se vede ca au venit altfel de la producator si au schimbat numai cartusele)
3. OK
4. CEL MAI OK - contine cerneala Pigment - Bravo!

Daca citeste cineva de la ciss.ro - schimbati si voi poze ca nu e ordinea buna pentru SX200 Smile cei de unde am luat eu au schimbat-o, mai au de umblat doar la bidoane Smile

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sistemecissro



Data înscrierii: 22/Sep/2010
Mesaje: 10
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Feb 10, 2011 11:23 am    Titlul subiectului: MS Răspunde cu citat (quote)

Multumim pentru link. Apreciem obiectivitatea dvs.

Stima
Echipa sistemeciss.ro
_________________
SISTEME CISS - CALITATE - SUPPORT
****sistemeciss.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
mediatecar
Site Admin


Data înscrierii: 16/Noi/2007
Mesaje: 2406

MesajTrimis: Joi Feb 10, 2011 12:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Noi multumim, si anume pentru ajutorul absolut de nepretuit pe care voi, alaturi de ceilalti din familia forumului Mediatec/Cartuseonline, ni-l dati de fiecare data cand avem probleme de CISS si nu numai! Smile

Iuliu - admin
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ervineee



Data înscrierii: 26/Iul/2010
Mesaje: 12
Locație: Zalau

MesajTrimis: Mie Apr 04, 2012 3:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa nu mai deschid un topic nou vreau sa intreb ce diferenta este intre cerneala cu pigment si cel optimizat pentru CISS?
Am un Epson SX610FW si trebuie sa cumpar un set de 3xnegru,si cate o culoare, si as opta la cel optimizat pentru ciss, dar nu vreau sa ma trezesc ca nu functioneaza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse -> Intretinere, Kit-uri de refill, cerneluri / Maintenance, Refill kits, Inks Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community