Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse
Consumabilele sunt pasiunea noastra!
Vanzari online: www.mediatec.ro
 
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

cli521=cli526?

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse -> Cartuse inkjet - probleme de exploatare/ Inkjet cartridges - operational issues
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
danbacesti



Data înscrierii: 14/Iul/2012
Mesaje: 2

MesajTrimis: Sâm Iul 14, 2012 11:56 pm    Titlul subiectului: cli521=cli526? Răspunde cu citat (quote)

Sunt nou pe aici,si as avea o intrebare pentru cei cunoscatori. Pot folosi un cli521 in loc de cli526 ,bine inteles daca schimb si cipul.la un mg 5350? Ma intereseaza daca cli521 au aceeasi dimensiune cu cli526 si totodata daca cerneala de la un cli521 merge la mg 5350.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tudor



Data înscrierii: 21/Ian/2010
Mesaje: 133
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2012 12:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, e aceeasi matrita, diferenta e ca 521 are o fereastra spre camera cu cerneala, iar 526 e opac si au cipuri diferite. Cerneala cyan e diferita, restul sunt la fel (potrivit unui distribuitor de cerneala). Nu stiu in ce masura vei putea face diferenta intre un cyan de 521 si unul de 526, dar... e diferita.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
danbacesti



Data înscrierii: 14/Iul/2012
Mesaje: 2

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2012 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc mult.Problema cea mare ,cel putin pentru mine ,e ca la 526 nu se vede nivelul de cerneala.As vrea sa cumpar 521 sa folosesc cerneala originala si dupa sa fac refil.Cu un chip reseter pentru 526, as putea sa am incredere, ca ma anunta cand trebuie, ca nu mai am cerneala in 526 original,dupa ce am facut refil , si in felul acesta sa nu mi se arda capul de printare?V a multumesc pentru raspuns.Dupa cum v-ati dat seama, sunt cam incepator, si nu as vrea sa am probleme, si de aceea apelez la cineva cu bunavointa, si bineinteles cu experienta .Multumesc si salutare la toata lumea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tudor



Data înscrierii: 21/Ian/2010
Mesaje: 133
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2012 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu folosesc un resetter pentru 521 (pe un ip3600) si functioneaza perfect. Singurul motiv pentru care ai cumpara 521 si sa schimbi cipurile ar fi pentru refill. E mai simplu sa reumpli 521 din cauza ferestrei catre camera de cerneala. Poti reumple si 526, dar vei avea nevoie de un cantar cu precizie de 0,1 grame.
526 plin - 20gr, 525 plin - 34 gr.
Daca te hotarasti sa cumperi 521 si sa schimbi cipurile e mai avantajos sa le cumperi goale ( folosite doar o data,nerefilate si cu iesirea sigilata). Eu am cumparat de aici: http://****octoink.co.uk/categories/Refill-Tools%7B47%7DKits/Empty-Cartridges/ . Cu banii economisiti poti cumpara cerneala, seringi, ace, reseter... Investitia initiala pare mare, dar din al doilea refill se amortizeaza, apoi te costa 1,2 lei/cartus comparativ cu 56 lei nou. 280 lei economisiti la fiecare refill... E o diferenta, nu?! Smile

Exista mai multe metode de reumplere: http://****mediatec.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=1046 . Eu folosesc metoda germana, dar poate tie ti se potriveste alta. Daca vrei sa citesti despre ele intra pe forumul nifty, sunt tone de maculatura despre subiect. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
cosminb



Data înscrierii: 16/Ian/2010
Mesaje: 43

MesajTrimis: Mar Oct 29, 2013 9:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut,
Citat:
Cerneala cyan e diferita, restul sunt la fel (potrivit unui distribuitor de cerneala). Nu stiu in ce masura vei putea face diferenta intre un cyan de 521 si unul de 526, dar... e diferita.

Cand spui diferit te referi doar la nuanta sau si la compozitie/vascozitate?
Pot folosi cernelurile inktec cli521/520 pt cli526/525 fara gija infundarii capului de imprimare?

Referitor la metoda germana, utilizarea ei de un numar de N ori (cat o fi N asta cu aproximatie?) nu duce la deteriorarea buretelui?
Numai bine,
Cosmin
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tudor



Data înscrierii: 21/Ian/2010
Mesaje: 133
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Oct 29, 2013 9:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut!

Difera nuanta de cyan si vei observa asta mai bine la fotografii.

Da, o poti folosi.

Nu mai folosesc metoda germana cam de un an, am trecut pe metoda "Top Fill". De ce? Pentru ca mi se pare mai usoara, mai neinvaziva, mai lipsita de complicatii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
cosminb



Data înscrierii: 16/Ian/2010
Mesaje: 43

MesajTrimis: Mie Oct 30, 2013 10:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc, Tudor!
Am facut rost de un rand de cartuse CLI521 originale goale si le-am spalat pt ca nu stiu ce tip de cerneala a fost folosita la refill. Nu mi-a iesit buretele alb-alb, dar din ele curgea apa curata. La inceput am pus catusul sub jeul robinetului a.i sa patrunda apa prin gaura unde initial se afla o bila, dar a mergea greu. Apoi, mi-a venit ideea sa scot para de la dus si sa pun furtunul cu garnitura pe cartus si a mers mult mai repede. Cel mai greu mi s-a parut sa scot apa din ele. Am utlizat prosoape de bucatarie din hartie mai groasa si am tamponat cu cartusul pe ele pana a ramas uscat. Acum vreau sa le reumplu cu metoda TopFill.
Am vazut pe youtube (http://****youtube****/watch?v=jQc44AbPEZw) un clip pus de tine despre cum este absorbita cerneala de burete si sunt curios ce reprezinta "plastilina" albastara. Banuiesc ca nu poate ramane in canalul de aerisire ca sa il infunde.

Numai bine,
Cosmin
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tudor



Data înscrierii: 21/Ian/2010
Mesaje: 133
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Oct 30, 2013 11:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In acel clip am incercat sa raspund unor intrebari ridicate pe alt forum, nu e un ghid de refill.
Chestia albastra e plastilina,dar nu ai nevoie de ea pentru refill. Ai nevoie neaparat de dopuri de silicon bune (mare atentie la spatiul dintre cartuse si plasticul pe sub care se misca atunci cand functioneaza imprimanta; la unele modele acel spatiu e atat de mic incat, daca dopurile sunt iesite peste nivelul cartusului, iti vor fi scoase in timpul imprimarii) si de clipuri ( cele cu care au fost sigilate cartusele din fabrica - fixate pe cartus cu elastic sau unele ca in clipul youtube mentionat de tine)

Eu spal cartusele, daca e cazul, cu apa demineralizata folosind scula din imagine:


Pentru o uscare mai usoara/rapida a cartusului spalat: http://****printerknowledge****/threads/draining-a-canon-cartridge.4760/


Un ghid bun pentru refill gasesti aici: http://****octoink.co.uk/kb/getattachment.php?data=MTAzfFNxdUVhc3lGaWxsLVRvcGZpbGwtbWV0aG9kLWQ0LnBkZg%3D%3D


Daca vrei sa folosesti cli-521 intr-o imprimanta ce foloseste cli-526 trebuie sa muti cipurile de pe 526 pe 521, respectiv de pe 525 pe 520, abia apoi le poti folosi. Culoare la culoare, sa nu le incurci.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Mediatec - Depozitul de Cartuse -> Cartuse inkjet - probleme de exploatare/ Inkjet cartridges - operational issues Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community